Fundat l’any 1878, el Reial Club Nàutic de Tarragona és el més antic de tot l’estat espanyol, en la seva especialitat, el rem, i el primer de tota Catalunya.

En els seus orígens, va ser conegut com el club dels “xiflats”, doncs els coetanis dels primers socis no entenien com aquells joves podien divertir-se remant i navegant com ho feien els pescadors.

El primer local social se situa en un edifici en el barri del Serrallo, davant del qual, l’any 1917, s’inicia la construcció d’un edifici que una riuada del Francolí destrueix l’any 1930. Després de la seva reconstrucció, les bombes de la guerra civil tornen a malmetre l’edifici, que no serà reconstruït fins el 1945.

Durant la dècada dels 60 s’inaugura l’Escola de Marineria que s’encarrega d’estendre entre els joves tarragonins l’afició als esports de mar. Fruit d’aquesta tasca formativa, el club rep el reconeixement esportiu a través d’innumerables títols i campionats que omplen les vitrines de la seu social. La construcció d’un nou port esportiu fora de l’àmbit del Port Comercial i la decidida col·laboració de l’Autoritat Portuària de Tarragona posen la llavor per a què l’any 1997 S.M. el Rei Joan Carles I inauguri l’actual seu social del club.

La celebració l’any 2003 del 125è aniversari, posa el punt i seguit d’un club jove i dinàmic que treballa dia a dia per fomentar els esports nàutics i potenciar el coneixement i respecte al mar.

 

Upload Image...