Federico Polimeni i Pablo Völker la gran revelació de la FORMULA 18 a Tarragona

Els dos competidors, membres del Reial Club Nàutic de Tarragona, competiran al Campionat d’Espanya i al Mundial aquest 2024.

Federico Polimeni i Pablo Völker, ambdós regatistes del Club, ens han presentat la seva embarcació amb la qual volen guanyar el Campionat d’Espanya i el
Campionat Mundial.

L’equip competirà en la modalitat de Fórmula 18 (catamarà), que es pot equiparar a la Fórmula 1 del mar, una modalitat amb catamarans de 18 peus, per a dues persones (5,51 m de llarg i 2,6 m d’ample), amb un pes llest per a navegar de 180 kg i tres veles.

Fede Polimeni, de 28 anys, argentí, és tècnic de la secció de vela del Reial Club Nàutic de Tarragona i competidor en la categoria de Fórmula 18 pel Reial Club Nàutic de Tarragona i afiliat a la Federació Catalana de Vela, ens explica que ”la seva feina al Nàutic és potenciar i fomentar la Vela”. Pel que fa a la competició, ell i en Pablo Völker, de 32 anys, argentí, excampió mundial, s’estan preparant per fer un bon paper al Campionat d’Espanya i al Campionat Mundial. Els dos ja havien competit en aquest mundial l’any passat de manera conjunta, i Völker, per la seva banda, als anys 2018 i 2019.

Els dos regatistes fa anys que es dediquen a aquesta modalitat, a la seva Argentina natal, al Mar de Plata.

Aquests últims dies han quedat en primera posició a la Copa de Catalunya, i també al Campionat de França, amb la seva embarcació ‘’Jarana’’.

Les pròximes competicions que tenen al calendari són el Campionat d’Espanya (València, 24 al 26 de maig) i el Campionat Mundial (Costa Brava, Sant Pere Pescador, del 28 de juny al 5 de juliol).

La junta directiva del Reial Club Nàutic vol apostar per la vela, i per això ”ha contactat amb els dos regatistes, també tècnic del Club, per potenciar la vela a Tarragona, i animar i buscar als més petits del Club a tindre empenta per a la vela de competició i crear una base al Club” ens explicava David Pino, delegat de Vela.