Gala del Remo 2021

La Federació Espanyola de Rem va celebrar la Gala del Rem Espanyol 2021, la nit de dissabte, al Club Nàutic Sevilla. Dotze categories van premiar el treball d’esportistes i institucions vinculades al rem, destacant el reconeixement als olímpics i paralímpics que van acudir a Tokio el passat estiu. La vegada amb major nombre de vaixells classificats, sumant un total de cinc.

El rem espanyol va tornar a vestir-se de llarg en la seva tretzena gala del rem nacional. Aquesta és la cita anual en la qual la Federació Espanyola de Rem premia els remers i entitats més destacats de la temporada anterior. L’acte va homenatjar l’esforç, la dedicació i els èxits dels remers, tècnics, clubs i altres institucions i organismes que van ressaltar durant la temporada 2021. El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, també hi va estar present.

La notable quantitat de premiats tant del Reial Club Nàutic de Tarragona com d’ altres clubs catalans i de la mateixa federació autonòmica, situada a Banyoles, va demostrar el gran creixement que aquest esport està tenint a Catalunya, no només en nombre de practicants, sinó també en resultats.

“Avui celebrem el treball i els èxits dels nostres esportistes, en el que va ser un any complicat i amb incerteses. Però també la tasca d’altres perfils necessaris en l’esport, com són els nostres entrenadors, els veterans, les referents femenines, el futur del rem i el paper d’institucions que fan possible que el nostre esport creixi i els resultats dels nostres remers arribin”, compartia Asunción Loriente, presidenta de la Federació Espanyola de Rem, a l’inici de l’esdeveniment.

Per la seva banda, el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, va destacar el bon fer de la Federació Espanyola de Rem en els últims anys. I va celebrar els importants resultats de les embarcacions espanyoles en els passats jocs olímpics i paralímpics, on es van obtenir quatre diplomes en total.

Llistat complet de premiats:

 • Premi als Remers i remeres de l’Any 2021: Aina Cid i Centelles, Virginia Diaz Rivas, Jaime Canalejo Pazos, Javier García Ordoñez, Manel Balastegui Riguillo, Caetano Horta Pombo, Javier Reja Muñoz
 • Premi a la Federació de Rem de l’Any 2021: Federación de Remo de la Comunitat Valenciana
 • Premi al Club de l’Any 2021: Club Náutico Sevilla
 • Premi a les Promeses de l’Any 2021: 4- Juvenil Campeón del Mundo: Eric Pastor Estrada, Pablo Moreno Salguero, Juan Miguel Palomino Goenechea y Jorge Flavio Knabe García
 • Premi al Rem Femení de l’Any 2021: 4x Veterano Femenino del R.C.N. Tarragona: Gloria Queralt, Lurdes Torrell, Andrea T. Mazzanti, María Misericordia Vilallonga
 • Premi al Remer Veterà de l’Any 2021: Genaro Pérez Suárez del R.C.N.Tarragona
 • Premi a la Trajectòria de l’Any 2021: Sinuhé Pérez Mayoral
 • Premi al Àrbitre de l’Any 2021: María Teresa Martínez-Osorio Escalona
 • Premi als Entrenadors de l’Any 2021: Daniel Rodríguez Verdú, Javier González Nieto, Carles Grabulosa i Aguilera, David Cifuentes Palacios
 • Premi al Mitjà de Comunicació de l’Any 2021: Deportes Cope
 • Premi al Patrocinador de l’Any 2021: Diputación de Ourense
 • Menció especial de l’Any 2021: 4+PR3: Estíbaliz Armendáriz Zubillaga, Enrique Floriano Millán, Verónica Rodríguez Pulido, Josefa Benítez Guzmán, Jorge Pineda Matabuena.