Profitosa xerrada de seguretat al mar amb Iñigo Landeta

El passat divendres, el cap de Salvament Marítim de Tarragona, el Sr. Iñigo Landeta va oferir-nos una interessant xerrada presencial i en línia de Seguretat Nàutica per a la campanya d’estiu que aviat estrenarem.

Landeta va insistir en la preparació prèvia que cal tenir abans de dur a terme qualsevol activitat, com conèixer prèviament l’entorn i la previsió meteorològica, tenir un pla de navegació, combustible de sobra, dur tots els equips de seguretat per assegurar la pròpia supervivència i facilitar el rescat així com avisar a terra del nostre pla. El compliment de tots aquests punts pot fer augmentar molt les opcions d’un rescat fructuós.

També va fer esment, que aquesta campanya d’estiu es preveu molt complicada, donada l’escassetat d’estoc en material nàutic que hi ha al territori, fet que fa entreveure una massiva utilització de la mar per part d’inexperts, que, en cas d’emergència poden no conèixer les indicacions bàsiques de seguretat i supervivència.

Recordem que en cas d’emergència a la mar, s’ha de contactar inmediatament amb el 112, el 900202202 o bé el canal 16 VHF.