El Reial Club Nàutic de Tarragona celebra el Sopar de Gala del 140è aniversari

El Restaurant del Nàutic ha acollit aquest dissabte 17 de novembre a la nit, el Sopar de Gala de celebració del 140è aniversari del Reial Club Nàutic de Tarragona amb 116 assistents i una desena de reconeixements.

L’esdeveniment de caire social, festiu i commemoratiu d’aquesta efemèride va començar amb els parlaments de l’actual gerent, Rubén Llanos i el vicepresident David Pino, que van excusar l’absència del president Manel F.Cremades que per motius familiars no va poder forma part del sopar.

No obstant, al matí va rebre al Secretari General de l’Esport, Gerard Figueres, de qui va rebre una placa commemorativa per l’aniversari, i que se suma a la que a la nit va entregar també la Federació Espanyola de Rem.

El club de rem més antic de tot l’estat espanyol

Durant el sopar s’hi va destacar la trajectòria del club com el més antic de Catalunya i el primer club de rem de tot l’estat espanyol, des que l’any 1878, un grup de joves van fer que el remar es convertís en un esport lúdic, més enllà de l’ofici de la pesca habitual, motiu pel qual van anomenar-los “el club dels xiflats”.

El transcurs de la història del club també està reflexat aquesta última quinzena de l’any amb una exposició fotogràfica al vestíbul i una mostra del fons documental històric a la biblioteca de l’entitat.

Una desena d’homenatges i reconeixements

A més del centenar de socis que s’hi van donar cita, i diversos expresidents del club, també van formar part del sopar diverses autoritats com la consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando en representació de l’alcalde Ballesteros, el fins ara president del Port, Josep Andreu o el Delegat Territorial d’Esports a Tarragona, Joan Plana.

La nit també va comptar amb moments emotius i d’homenatge amb l’entrega de diversos reconeixements com els que van rebre Elena Sáez, Ximena Terra, Alicia de las Cuevas i August Vallvé de la secció de Vela, Josep Franquet en la de Rem i les entitats col·laboradores Coca Cola i l’Autoritat Portuària de Tarragona gràcies a les que s’han pogut celebrar tants esdeveniments. Finalment el club va entregar un molt aplaudit reconeixement a la tasca administrativa de la sra.Roser Solé per gairebé 50 anys d’entrega i treball envers el Club, i es van sortejar vuit quadres amb la foto antiga i actual de la seu, entre els assistents.

El sopar també va voler tenir un caire solidari amb recollida de fons amb que el Club Nàutic farà una donació a l’AFANOC, l’associació de nens amb càncer.

Reconeixements detallats:

-Elena Sáez: Vela lleugera, Campiona d’Espanya 1996, Sotscampiona d’Espanya 1997, Quarta Campiona del Món 1997

-Alicia de las Cuevas: Vela lleugera, Campiona d’Espanya 2005, Sotscampiona del Món 2004, Sotscampiona del Món 2005

-Ximena Terra: Vela lleugera, Campiona d’Espanya 2005, Sotscampiona del Món 2004, Sotscampiona del Món 2005, Campiona d’Espanya 2006

-August Vallvé: Vela Creuers, De 1980 a 1990, Campió en diverses ocasions de la Copa del Rei, del Trofeig Compte de Godó i del Campionat d’Espanya

-Josep Franquet: Rem, 1990, 1991, Campió d’Espanya. Homenatge per la seva dedicació al club com a remer, entrenador, monitor i pare.

-Coca Cola: Social, durant els darrers 59 anys col·laborador del RCNT

-Autoritat Portuària de Tarragona (A.P.T.): Social i Econòmic, col·laborador del RCNT en els darrers 25 anys

-Roser Solé: Responsable d’Administració del RCNT en els darrers 48 anys.