Aprovació per unanimitat dels comptes del Reial Club Nàutic de Tarragona

L’informe de presidència va presentar un resum de l’estat del club i va esbossar les principals línies d’actuació de cara al futur

L’Assemblea general ordinària de socis del Reial Club Nàutic de Tarragona (RCNT), celebrada el passat dijous, 20 de juny, va aprovar per unanimitat els comptes de 2017 i 2018, així com el pressupost per a l’exercici 2019. Igualment es va presentar memòria de l’activitat esportiva, nàutica i social de l’any 2018, així com es van aprovar les esmenes plantejades als Estatuts pel Consell Català de l’Esport.
La presidenta del RCNT, Andrea Mazzanti, va presentar el seu informe davant els 24 socis i sòcies que van assistir a l’assemblea. En línies generals, la presidenta va fer un resum de la situació del club que es va trobar la nova junta directiva sorgida de les eleccions del passat 24 de febrer. Tanmateix, va descriure les accions dutes a terme en els 3 mesos i escaig per la nova junta directiva, així com va esbossar les principals línies d’actuació de cara al futur.

A continuació, l’informe de la presidenta:

Benvolguts socis i sòcies, empleats i empleades del Reial Club Nàutic de Tarragona, fa 3 mesos que estem treballant pels socis.
Vam trobar un club amb una situació econòmica complicada, però mai ens va imaginar que ens trobaríem amb tants problemes de gestió.
Sense gerent. El gerent ens va deixar abans d’assumir el mandat i des de llavors no hem tingut mes notícies seves. Això va ocasionar una sèrie de problemes atès que no comptàvem amb tota la informació i fer el traspàs que ens hagués agradat tenir.
Aquesta figura es reemplaçarà en un futur immediat, però no sabem encara quan. Estem pendents del resultat d’una de les nostres auditories per saber amb quin perfil, amb quines responsabilitats i amb quina càrrega horària serà contractat.

Hi ha un fet clar i és que d’una banda hem dotat de més autonomia i responsabilitat a cadascun dels tècnics a càrrec de cada secció esportiva i d’altra hem decidit accionar cada assumpte, com una junta executiva. És a dir, que cada vocal d’aquesta junta està assumint la responsabilitat executiva del seu àmbit o secció, per conèixer a fons el que passa, prendre les millors decisions i buscar solucions.

També, com Isabel Juan ha comentat, hem fet una auditoria econòmica i en aquest moment estem realitzant una auditoria de gestió operativa / comercial. Avaluant també les posicions de Recursos Humans del club.

En paral·lel: Com el nostre objectiu és donar un millor servei:

 • Estem separant “l’àrea d’administració” de l’àrea “d’atenció al públic”.
 • Hem canviat tot el sistema informàtic.
 • Estem instal·lant una nova xarxa wifi, amb xarxa privada i amb xarxa pública. Internet no arribava a 1 Megabite i ara hi ha 50Mb.

D’altra banda, hem creat 2 noves comissions:

 • Una social de Joves (El futur del club)
 • Una altra també molt important, la comissió del Nàutic SA (amb representants de cadascuna de les sensibilitats que podem trobar al port esportiu: amarradors, localistes, club)
  • L’objectiu és que es contemplin totes les necessitats en el projecte i que es presentin les modificacions que calguin abans de desembre d’aquest any.

En relació a la gestió general del club, m’agradaria comentar alguns exemples significatius que van alineats amb els projectes a futur i aquesta necessitat i il·lusió de créixer com a club:

 • Hem posat en marxa el casal d’estiu, gràcies al compromís increïble de la junta i dels propis treballadors del club.
 • Estem començant a comercialitzar, amb un volum considerable, “estades” de col·legis per aprofitar les instal·lacions del club en mitjana i baixa temporada, amb dos motius concrets: aconseguir recursos econòmics i aconseguir cantera (esportistes que s’inicien en activitats nàutiques).
 • Ens hem postulat per ser seu de regates de vela lleugera, de rem de mar i de rem banc fix, en campionats socials, promocionals i oficials.
 • Ja tenim local social: només falta acabar les obres, i donar d’alta els serveis i llicències d’activitat.
 • Hem signat un acord amb el Club Natació Tàrraco per a la realització de curs d’iniciació en aigües obertes i esperem en el futur continuar la relació.
 • Hem incorporat al Club un equip de competició de piragüisme de mar, que des de fa un mes no només s’han fet socis del club, sinó que a més volen impulsar l’escola de piragüisme de mar a Tarragona.
 • En la promoció d’iniciatives de socis: Hem signat un acord amb un soci del club per a la realització de baptismes de busseig i una possible continuïtat associada a sortides al mar.
 • Estem tancant un acord amb el comitè d’empresa dels estibadors del Port, perquè els estibadors i les seves famílies es facin socis.
 • Hem incrementat la participació en les regates de creuers i en els campionats de pesca.
 • Hem incorporat un equip de twenty niners, mundialista. Som l’únic club català amb aquest tipus d’embarcació i volem créixer en això.
 • Hem adquirit (de lloguer) un futbolí i un billar americà que s’autofinancen i ens permeten generar accions socials (tornejos, campionats, trobades…).
 • Hem iniciat una ronda de contactes amb Col·legis, Universitat, Institucions, ONGs, associacions locals, federacions i polítics, per explorar sinergies que ens beneficiïn mútuament.
 • Hem rebut donacions per part d’empreses i socis del club, que ens han ajudat en aquests mesos difícils.
 • Obrint portes a les idees dels nostres empleats, Dídac Bru va tenir la gran idea de fer una enquesta per saber que pensem els socis i poder prendre decisions considerant el que requereix la majoria. L’enquesta va tenir una participació que va superar les nostres expectatives.
 • Hem transformat la piscina petita (dels nens) perquè tingui cloració salina. Queda pendent per a més endavant poder fer-ho també a la piscina d’adults. Això vol dir fer més sostenible l’aigua i el manteniment.
 • Hem revisat els resultats de les enquestes i adaptat la sauna als horaris requerits majoritàriament pels socis.
 • Estem treballant en contacte amb els industrials de l’aigua calenta amb la finalitat de solucionar la manca de confort de les dutxes de les dones.
 • Hem millorar les condicions laborals dels treballadors de manteniment dotant-los dels equips de protecció individual adequats i donant nova localització a les seves zones de treball.
 • En quan a Instaurar una política de comunicació activa amb el soci: Hem iniciat un butlletí digital quinzenal, millorat la pàgina web, impulsat l’ús d’un sistema informàtic per realitzar reserves de pistes de pàdel i encara queden moltes idees a les que hem de donar forma i activar.
 • Dins de l’apartat de comunicació, en aquest cas comunicació interna, hem habilitat una bústia de suggeriments perquè tots els socis i sòcies tinguin VEU. Des de la junta contestarem personalment cadascun d’aquests suggeriments, queixes i propostes de millora.
 • Estem realitzant i executant un calendari d’activitats socials anual, que ha començat i que anirem incrementant (tast del Nàutic, sopars, tornejos, trobades… La nostra intenció és crear un calendari social que penjarem a la web i a la cartellera perquè tothom puguem estar informats del que passa.

Sabem que això tot just comença i que tenim tot per fer. Agraïm moltíssim la paciència, el respecte i la proximitat de cada un dels socis i sòcies del club.

Entenem que hem de posar això en marxa el més aviat possible per agafar velocitat de creuer i arribar a ser el gran club Nàutic que tots volem.

Per la nostra part teniu el ferm compromís de cada un dels vocals que integren aquesta junta i per descomptat el meu, de deixar-nos part de la nostra vida aquí per aconseguir-ho.

Però hi ha una cosa que és clara: comptem amb cada un de vosaltres, amb cada soci i cada empleat per fer això possible.

Moltes gràcies a tots.