Dos membres del RCNT participen en la competició de pesca “no kill” més gran d’Europa

El responsable de la Secció de Pesca del Club Nàutic de Tarragona, Juan Antonio Ortuño i el montblanquí, també del Nàutic, Jorge Luque Fernández, han participat recentment en la més important competició de pesca en el mar “no kill” que se celebra a escala europea, una modalitat que es caracteritza per la captura, pesatge, mesura i el posterior.

Ambdós tarragonins han estat els únics representants de la Costa Daurada a la competició, el Barracuda Tour, que s’ha celebrat a Port Crouesty (França) aquests dies. El concurs, que és referència en pesca “no kill” i que ha comptat amb la participació de més de 120 equips i 600 competidors de 18 nacionalitats, ha estat una de les “experiències més enriquidores” per ambdós pescadors.

Experiència única a Europa

Segons explica Luque (patró de l’embarcació L’Ariadna i guanyador del III Selective Barracuda Tour Costa Daurada), “és una experiència genial, en un mar amb marees molt diferents a les mediterrànies a les que has d’aprendre a adaptar-t’hi” fet al que Ortuño (patró de Jamty) afegeix “hem viscut una experiència magnífica i ens n’emportem el desig de tornar-hi, ja que l’ambient del Barracuda Tour és com la d’un campionat del món de pesca”. Ambdós han participat en una complexa final a mar obert degut als canvis de marees, única a Europa, després de prendre part en la competició local “Selective Costa Daurada” organitzada i promoguda conjuntament per la nàutica Hermanos Guasch i el Club Nàutic de Salou.

En la prova, consistent en diferents mànegues classificatòries per als centenars de participants, Luque s’ha classificat i competit en la Final d’Or, obtenint una meritòria 24a posició, mentre que Ortuño ha situat la seva embarcació a la Final de Plata del Barracuda Tour. Els guanyadors de la present edició 2019 han estat els equips Navionics France en primer lloc i Railblaza France i Chantier Naval Chantereyne, en segona i tercera posició. Segons paraules de Luque “el primer dia vam detectar la dificultat de pescar amb les marees atlàntiques, el segon ens hi vam adaptar, i el tercer ho vam brodar”. Ortuño, per la seva part, destaca que “l’organització és perfecta, amb capacitat de coordinar 600 persones i desenes d’embarcacions a mar obert”.

Suport tècnic de la nàutica tarragonina Hermanos Guasch

La participació de Luque i Ortuño a la final del Barracuda Tour ha comptat amb el suport, assistència tècnica i logística d’Hermanos Guasch, que ha posat, entre d’altres, l’embarcació de pesca a disposició dels participants, ja que en la final internacional s’ha  de competir a bord d’una embarcació Barracuda, gamma de la marca Beneteau que dóna nom a la competició. Rodolf Guasch, CEO d’Hermanos Guasch ha celebrat la participació dels tarragonins i explica que “la final del Barracuda Tour és una excel·lent oportunitat per traslladar una apassionat afició com la pesca, i el bon nom de la Costa Daurada, cap a un entorn de competició d’escala internacional”.

Sobre Hermanos Guasch

Hermanos Guasch (www.hermanosguasch.com) és una companyia líder en nàutica d’esbarjo especialitzada a oferir tota mena de productes i serveis nàutics: compravenda d’embarcacions (a vela, motor, iots, pneumàtiques…), manteniments i reparacions, xàrter, pupil·latges, gestoria i assessorament jurídic i fiscal en la compravenda d’embarcacions a escala nacional i internacional… tot plegat, amb l’objectiu de prestar un servei integral als/les apassionats/des pel mar i la navegació. Després 25 anys de dedicació, Hermanos Guasch compta avui amb un sòlid i experimentat equip capaç de prestar un servei professional i eficaç, amb una atenció molt personalitzada a cada client.

Hermanos Guasch és Concessionari Oficial de la drassana francesa Beneteau a Barcelona, Tarragona i Castelló, també distribueix els velers de gran eslora de CNB Yachts, a més de ser representant d’importants marques del sector com Leopard Catamarans, com a distribuïdor exclusiu per a Espanya, Monte Carlo Yachts i Sasga Yachts, com a distribuïdor exclusiu per a Catalunya. Amb això, la companyia cobreix un ampli ventall de mercat, oferint una gran gamma d’embarcacions per a múltiples tipus de navegants.

*Fotos cedides per Julien Gazeau