Missatge de la junta directiva del RCNTarragona

Benvolguts i benvolgudes,

Abans que res volem expressar des de la Junta Directiva la nostra sincera preocupació per la salut i el benestar de tots vosaltres i les vostres famílies en aquests moments tan complicats.

Estem travessant per una crisi sense precedents i la nostra intenció és vetllar pel futur del Club, el benestar dels socis i el salari i continuïtat laboral dels nostres treballadors.

Cal indicar que el Club no és una empresa de serveis sinó que és una entitat esportiva SENSE ÀNIM DE LUCRE, entitat d’interès públic, que a diferència dels equipaments esportius privats, s’alimenta bàsicament d’unes quotes que es fixen en els estatuts del Club i que ens permet entre moltes altres coses, desgravar un alt percentatge de la quota de soci.

D’altra banda, cal recordar el fet de ser un Club implica que tots els socis som copropietaris.

Com ja hem informat amb anterioritat, a causa de l’alarma sanitària produïda pel COVID-19, el Club s’ha vist obligat a tancar les seves instal·lacions.

El Club posseeix una sèrie de despeses fixes que van molt més enllà del salari professional dels treballadors: Impostos, manteniment, etc. I una sèrie d’ingressos extres que li permeten subsistir cobrant només el preu de la quota social: Quotes d’entrenaments, estades de col·legis, casals, activitats per a empreses, regates i tornejos, etc. Tot l’extra ha quedat suspès, amb el que el Club no disposa d’aquests recursos ni de cap altra ajuda econòmica més enllà de les quotes que tots nosaltres, copropietaris, paguem.

És per això que el Club ha hagut de sol·licitar un ERTO que de ser concedit, involucra a la majoria dels treballadors, amb excepció d’aquells vinculats a l’àrea administrativa.

El Club no cobrarà les quotes d’entrenaments a partir del mes d’abril fins que és puguin reprendre, però mantindrà el cobrament de la quota base.

En paral·lel desitgem informar-lo que durant aquest període de temps en el qual el Club estarà tancat: Estem implementant un nou sistema informàtic per a la gestió integral del club i la relació amb els socis i sòcies, estem ultimant els detalls per a donar d’alta una nova secció en el club perquè puguin competir en nom del RCNT (SurfSki), hem adquirit a través d’un finançament especial una flota de bots de rem de mar per a iniciar la secció de rem de mar, hem aconseguit un crèdit bancari per a l’adquisició d’un llagut, estem reparant tots els vaixells de vela lleugera, estem a punt de rebre la palanca nova per al riu Francolí i acabant de reparar les de la mar així com la zona estructural de l’escar, hem començat una campanya de captació de recursos per a la millora i adequació de les pistes de pàdel, hem aconseguit un rènting per a renovar les cintes i el·líptiques del gimnàs, continuem treballant en el projecte del Nàutic Tarragona, S.A. per aconseguir millores substancials pel nostre Club a futur; entre altres coses.

El Club som tots i totes, i al conjunt de tots nosaltres correspon fer front als costos  i obligacions comuns, de manera que, l’impagament de quotes se’ls donarà el tractament de sempre.

Tan mateix, si per motius econòmics vostè es veu absolutament impossibilitat de pagar la quota base, pot demanar una excepció justificada a fi que es consideri el seu cas particular i estimar la possibilitat de congelar la seva quota sense tenir que pagar les quotes congelades més envadant. El Club mai donarà l’esquena a un soci si aquest soci té un problema.

Si per contra desitja donar-se de baixa, la seva readmissió serà efectiva amb les condicions que siguin vigents al moment de la seva readmissió. Per tant perdrà la matrícula, finançada, que ha vingut pagant fins al moment.

A aquests efectes podeu accedir al FORMULARI per demanar qualsevol de les dues opcions.

Esperem que aquesta crisi passi el més aviat possible i amb els mínims danys, i poder retrobar-nos novament en el nostre Reial Club Nàutic de Tarragona.

Cordialment,