Nova Xerrada Online: SPI 0.0 (L’spinnaker per als que en sabem poc)

El grup de socis del Comitè de Creuers del Reial Club Nàutic Tarragona continuem amb les iniciatives per millorar les activitats esportives de velers al nostre Port.
El cap de setmana 19 i 20 de febrer organitzarem una altra xerrada-col·loqui titulada: “SPI 0.0 (l’spi pels que en sabem poc)”.

El propòsit és generar debat i canvi d’impressions sobre les diferents opcions d’aquest tipus de vela, experiències, maniobres, tècniques, etc. Tot per estimular entre nosaltres l’ús dels spinnakers, tant en regates com en navegació recreativa.

Estarà coordinada pel Manolo Amores, soci del Club, i constarà de dues sessions.
Una primera el divendres 19 febrer a les 19 h, amb comentaris de la informació i documentació que podreu baixar tothom a partir d’avui, i que farem virtualment amb l’aplicació Jitsi Meet.
I una segona sessió pràctica, també virtual i amb el mateix enllaç, que farem a la coberta del Panthalasa amarrat al Port, amb descripció de maniobres, conceptes i tècniques. Serà l’endemà, dissabte 20 febrer a les 10:30 h. Si el temps i la tecnologia acompanyen, procurarem continuar la connexió navegant amb spi a mar obert.

Els enllaços a la documentació i a la reunió virtual els teniu al cartell publicat a la pàgina web del Club. Del servidor WeTransfer podreu baixar 1 GB fins al pròxim dimecres, i a Google Drive tindreu disponible la mateixa informació permanentment.

La documentació elaborada: fotografies, texts i articles, esquemes, vídeos, etc. està organitzada en tres blocs:

  1. Quin tipus d’spinnaker farem servir al nostre vaixell
  2. L’spi clàssic simètric amb tangó
  3. L’spi Asimètric

Dintre de cada apartat trobareu diferent material seleccionat, ordenat amb numeració segons el seu interès, i que procurarem seguir en el transcurs de la xerrada.

Esteu tots convidats a participar i aportar. La xerrada està dirigida als que en sabem poc i ens cal de vegades una empenteta per treure l’spi del sac, però podeu participar també els que en sabeu, que són molts, encara que pot resultar-vos una mica avorrit.
Esperem que tot això us agradi i us animi a participar. El nostre propòsit no ha estat donar una “Masterclass“, sinó organitzar una reunió d’amics per parlar d’un tema interessant per tots els que compartim l’afició i la passió per la nàutica.

Cartell de la xerrada