Or, Plata i Bronze al campionat d’Espanya cadet i juvenil de rem

Jordi Acosta i Jan Sentís, campions i or al 2-JM

Les instal·lacions del CEAR de la Cartuja (Sevilla), van acollir aquest passat cap de setmana el Campionat d’Espanya de les categories cadet i juvenil de Rem Olímpic.

El Reial Club Nàutic de Tarragona, liderat pels entrenadors Borja Rueda i Alejandro Demiddi va aconseguir tres medalles: una d’or, una de plata i una de bronze, totes elles en categoria juvenil. Els cadets van guanyar la Final B.

Jordi Acosta i Jan Sentís, que recentment van quedar quarts a l’Europeu de rem, es van imposar a la final de dos sense timoner amb un temps de 07:19,70 per davant dels seus rivals del Real Círculo de Labradores (07:32,41), i amb més de 36 segons sobre els tercers classificats del Club de Remo San Pantaleón (07:56,02).

Jordi Acosta i Jan Sentís, campions i or al 2-JM
Jordi Acosta i Jan Sentís, campions i or al 2-JM

La plata va arribar de la mà d’Eric Centelles, Gerard Suñé (també participant en l’Europeu Juvenil), Jan Sentís (que va pujar al quatre després de guanyar el dos sense timoner) i Pau Mora. Els tarragonins (06:44,63) van quedar segons al quatre scull per poc més d’un segon de diferència respecte als primers classificats del club Raspas del Embarcadero (06:43,30).

Pau Mora, Jan Sentís, Gerard Suñé i Eric Centelles, plata al 4xJM
Pau Mora, Jan Sentís, Gerard Suñé i Eric Centelles, plata al 4xJM

Les juvenils Cèlia Fernández i Maria Monfort (08:37,16) van penjar-se el bronze al doble scull després de dominar els primers metres de la regata i travessar la meta darrera del Barcelona Club de Rem (08:28,30) i del Club de Remo Olímpico do Mandeo (08:31,12).

Maria Monfort i Celia Fernández, bronze al 2xJF
Maria Monfort i Celia Fernández, bronze al 2xJF

El quatre scull cadet masculí de Guillem Màrmol, Javi Peinado, Jordi Mañé i Llàtzer Bonet, no es va poder classificar a la Final A després d’una complicada semifinal, malgrat això es van refer i van guanyar la Final B amb un temps de 05:12,00.

Guillem, Javi Jordi i Llàtzer, guanyadors de la Final B
Guillem, Javi Jordi i Llàtzer, guanyadors de la Final B

Aquestes tres medalles van atorgar al club Tarragoní la 5 posició al medaller per clubs així com la millor classificació entre els clubs catalans participants.

Aquest és el primer dels tres Campionats d’Espanya de rem olímpic que la Federació Espanyola de Rem ha organitzat per tal de reduir aforament per la COVID-19. La propera cita serà el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre a Legutiano (Àlaba) per sèniors i màsters i el darrer serà el d’alevins i infantils a Banyoles (Girona) el cap de setmana del 28 i 29 de novembre.